Răul de mişcare, cum să lupţi cu acest fenomen?

 

Vara - timpul pentru vacanțe și călătorii. Dar pentru mulți oameni, chiar și o călătorie scurtă se transformă într-o tortură numită "mare" sau "boală de aer". Conform statisticilor, doar 6-8% dintre oameni nu au niciodată rău de maşină. S-a demonstrat că de rău de mişcare suferă chiar şi câteva celebrităţi din domeniul maritim.
Cele mai memorabile nume în această listă:
Amiralul Nelson - comandant naval neînfricat, care a transformat Marea Britanie într-una dintre cele mai puternice puteri navale ale lumii, literalmente murea de fiecare dată când vasul lui ieşea în mare.
Bolile asociate cu mi
șcarea, se numesc kinetosis.
Printre acestea se numără cele menţionate mai sus: răul de aer, de mare şi de maşină.

Ce înseamnă asta?

Să vă daţi seama că suferiţi de rău de mare, chiar dacă nu sunteți medic și nu suferit înainte de ea este foarte uşor.Răul de mișcare se manifestă treptat prin intensificări de amețeli, greutate în cap, dureri de cap, slăbiciune, somnolență, senzație de disconfort. Apoi, există sudoare rece, hipersalivație, paloare, greață.
Produsele alimentare devin la gust "hârtie" - ; apa- "cauciuc" în gură poate să apară gust de săpun sau alt gust neplăcut. În cazul în care călătoria continuă, există vărsături, respira
ție devine superficială, tensiunea arterială scade.

Cine este de vină?

"Vinovat" de aceste neplăceri - aparatul vestibular situat în partea adâncă a urechii. El este responsabil pentru simțul echilibrului și a coordonării. Nivelul de sensibilitate al aparatului vestibular este diferit de la om la om. Prin urmare, de aceea unora nu le este rău nici pe cea mai mare furtună de ocean și nici la cea mai puternică "lovitură" de mașină, în timp ce altora li se poate face rău chiar și atunci când merg pe drumuri uşor accidentate.

De asemenea, temperatura înaltă, vaporii de benzină, fumul de tutun și a alţi vapori nocivi pot provoca răul de mişcare. Uneori acest fenomen, mai ales greaţa intensivă, este o manifestare a unei boli grave (de exemplu, boala Meniere sau distonie vegetativă-vasculară). Prin urmare, persoanele care suferă de rău de mare, trebuie să se supună unei examinări la medicul neuropatolog.

Cum să previi răul de mișcare?

Iată câteva reguli simple. În ajunul unei călătorii trebuie să te odihneşti bine. Dacă suferiţi de insomnie, luaţi un sedativ sau hipnotic. În ajunul şi în ziua călătoriei se va evita consumul de alcool, limitaţi cât mai mult posibil fumatul. Supraalimentarea și înfometarea pot agrava răul de mișcare, aşa că puteţi mânca uşor. Mânca cu o oră și jumătate sau două înainte de călătorie. Alimentele trebuie să fie uşoare, să nu provoace iritații ale stomacului și intestinului.
Evitaţi laptele integral
și băuturile carbogazoase puternice.
În maşină sau autobuz, alegeţi un loc mai înainte cu faţa în direcţia mişcării. Dacă vă incomodeză mişcarea obiectelor din afara ferestrei, închide
ți ochii și să înclinați scaunul din spate cât mai mult posibil.
Copiii suportă drumul mai uşor în pozi
ția culcat pe spate, cu capul ușor întors înapoi. Ca regulă, copiii care sunt predispuşi la rău de mișcare, iau poziția potrivită. Este bine dacă copilul adoarme pe drum.
O metodă de prevenire a răului de mi
șcare este de a lua medicamente. Desigur, ar fi mai bine dacă medicamentul pentru a combate răul de mișcare va fi selectat de un medic. În cazul în care acest lucru nu este posibil, cu 30-60 minute înainte de călătorie administraţi o pastila "Aeron". Aceasta se vinde în farmacii fără prescripție medicală. Puteți lua, de asemenea, "Reglan" sau remedii homeopate, cum ar fi "Air-mare". Nu uitaţi că după zborul cu avionul, chiar nu s-au manifestat simptome ale răului de mișcare, în următoarea călătorie terestră starea de spirit s-ar putea înrăutăţi.

Primul ajutor în cazul răului de mișcare
Dacă totuşi vă sim
țiţi rău, v-ar putea ajuta următoarele preparate. Validol - 1 comprimat sub limbă de 2-3; comprimate de mentă. Dacă nu aţi luat "Aeron" înainte de o excursie cu o oră de plecare după ce au trecut mai mult de 6 ore, luați 1 comprimat.
Uneori, depă
șirea bolii ajută administrarea unor cantități mici de lichid (2-3 înghiţituri) la intervale regulate de timp (de exemplu, la fiecare 25 de minute). Cel mai bine este să bea apă rece, ceai tare sau suc de fructe. Pentru a facilita starea pacientului se poate apropia de faţă lână, bumbac îmbibat cu amoniac.
În cazurile cele mai severe (confuzie, cădere bruscă de presiuneetc.) trebuie să solicite imediat ajutor medical. Adresa
ți-vă medicului dumneavoastră în caz de rău de mișcare pe drum însoțit de dureri de cap severe, tulburări de ritm cardiac, sau dacă nu sunteți sigur că dumneavoastră sau copilul dumneavoastră este bolnav de boală.

Medicamente necesare în cazul răului de mișcare

Indicăm de la început faptul că medicamentele ajută aproximativ doar la 70% dintre persoanele care suferă kinetosis. Pentru a combate răul de mișcare, există medicamente speciale. Printre acestea bine-cunoscute sunt "Aeron", precum și unul nou "Kinedril", "Bonin", "Dramina".Sunt concepute ca remedii homeopate: "Air-mare" și germană "Vertigohel". De multe ori, în absența acestor medicamente pentru a combate răul de boală administraţi agenți antialergici : "Suprastin", "Tavegil", "Difenhidramină". Mecanismul de acțiune în acest caz, este asociat cu un efect calmant asupra sistemului nervos. Cele mai multe medicamente acţionează nu mai mult de 3-4 ore, de aceea trebuie să fie administrate din timp.

Primul ajutor dacă nu dispuneți de medicamente

În cazul în care a început greața, încercați să mâncați măsline sau lămâie. Aceste produse vă vor usca gura și vor reduce greața. Biscuiții uscați în sodă alimentară pot absorbi excesul de sare și acid în stomac. În cazul în care vă simțiți prea slăbit pentru a mânca, încercați să beți lichide carbogazoase dizolvate cu sodă alimentară. Împotriva greții ajută și următoarele remedii populare, cum ar fi o acadea în obraz (amintiți-vă celebrele bomboane „zburătoare„) sau chibritul vârful căruia este necesar să se strecoare printre dinți.Cea mai bună rezolvare a acestei probleme este să se abordeze sistematic întreg procesul. Mulțumim pentru materialul prezentat medportal.md

 

Sparta pe Facebook

Partenerii noştri

 

            cybermd 1

Video Spartan