A fost grozav! Grupul adunat nu a fost foarte mare, dar foarte vesel și pozitiv (de fapt asta le și este caracteristic copiilor). De aceea timpul până la primul nostru popas a zburat neobservat.


Primul punct al programului nostru a fost BUDAPESTA. Toată lumea știe că acest oraș este pe mareața Dunăre, care îl împarte în două părți - Buda și Pesta. Care dintre ele este mai frumos - imposibil de apreciat, chiar și arhitecții dezbat acest subiect încă din cele mai vechi timpuri, și vor face acest lucru nu doar un secol. Am dorit să vedem, toată această splendoare mai detaliat. Așa că am decis să facem acestlucru în mod neobișnuit!

 

 

În Budapesta - există o excursie mai neobișnuită- pe străzile din oraș și Dunăre, vă puteți plimba pe un autobuz-amfibie. Adică, la început, la fel ca toți turiștii, te plimbi pe Pest și a asculți ghidul - este de remarcat faptul că am avut un ghid extraordinar.
Și aproximativ o oră mai târziu, un autobuz vesel și luminos - este al doilea în oraș - trage ușor până la coborârea imperceptibilă la Dunăre, conducătorul auto se comută ceva, sunetul motorului se schimbă în mod semnificativ, un minut ... și vom naviga pe râu!!
Este inutil să mai spunem că în acest moment cu inima înghețată toți stau lipiți cu nasurile de geamul autobusului și așteaptă....Ce așteptă? Fiecare altceva)) În aceasta constă minunăția acestui autobus.

 

Și plutim pe fundalul maiestuos al clădirii Parlamentului! Vremea a fost un pic posomorâtă, dar aceasta nu i-a încurcat Parlamentul să arate grozav. Este priveliștea din autobuz. Și iată-ne înotând pe Dunăre și ascultând ghidul. Și pe acest drum autobuzul - amfibie ieșim de pe apă la țărm.

 

 

 

 

Se spune că, în primele luni după apariția acestei excursii, locuitorii orașului sunau la poliție și serviciile de urgență, raportând că autobuzul a căzut în râu! Apoi, bineînțeles, s-au obișnut. Este un sentiment extraordinar când tu plutești și ești - ca piesă de muzeu, te fotografiază o mulțime de oameni de pe coastă, de pe bărci de pescuit, bărci de agrement și chiar o barjă!

Am văzut Budapesta și de la cel mai înalt punct al orașului, unde ne-a însoțit minunatul Zsolt Nagy - orașul de acolo se vede ca în palmă! În general, în lumea copiilor nu se poate să nu fii obraznic.

  

Am finalizat vizita noastră la Budapesta, întru-un mod foarte neașteptate. După cum știm, acest oraș se află la izvoarele termale. În capitala Ungariei, apa caldă face ajunge în 130 de locații! Așa că am decis să ne odihnim un pic înainte de călătoria la Paris, și în același timp, pentru a afla ce constituie băile din Ungaria.Și nu am regretat acest lucru.


Am ales băile Gellert. Aceste surse sunt cunoscute încă din vremea regelui Arpad.
Complex de astăzi- hotelul a fost construit acum 100 de ani și este considerat cel mai din Budapesta. Există 13 bazine de înot, cu temperatura apei 36-40 de grade. Dar principalul punct de atracție pentru copii - o piscină mare cu apă proaspătă și cu valurile ca marea!

 

 

 

 

 

 

Satisfăcuți, odihniți și mai sănătoși datortiă băilor în bazinele cu apă minerală, ne-am îndreptat spre PARIS !!!Parisul, ne-a întâmpinat cu vreme minunată, și pentru a nu pierde timp,am mers să explorăm un alt râu cunoscut în Europa, fluviul Sena și malurile sale. În general, plimbările pe malurile râurilor - sunt minunate. Apă liniștită, pentru un efect calmant, orașul se vede cu totul diferit, iar timpul pur și simplu zboară.

 


Excursie noastră cu barca Batobus s-a ridicat pe deplin până la nivelul așteptărilor. Tramvaiul face 9 opriri la punctele de atracție majoră - principiul hip on / hip off vă permite să ajungeți la oricare dintre ele să vă plimbați, să vedeți împrejurimile, iar mai apoi să vă întorceți și să pluteți mai departe.

 

 
 

 

 

Am ales hotelul în apropiere de obiectivul principal al călătoriei noastre - Disneyland! Iar a doua zi dimineața a început anume cu el! Despre impresiile copiilor (și adulților) nu are rost să povestim - cel mai bine este să vezi totul cu ochii tăi.De aceea pur și simplu vă vom arăta fotofrafii și clipuri video făcute de spartanca noastră Nicole.

ozio_gallery_nano

 

Bineînțeles, Parisul, nu este Paris fără Luvru, Versailles, Turnul Eiffel, Notre Dame! Și toate acestea, le-am văzut de aproape!! În minunata noastră experiență ne-a ajutat Claude Noel - singur să te descurci într-un oraș imens nu e atât de simplu. 

Ultimul punct în călătoria noastră a fost PRAGA! Despre casele aurii ale capitalei din Republica Cehă am putea vorbi la nesfârșit. Desigur, am mers de-a lungul Podului Carol printr-un alt mare râul Vltava, am vizitat orașul vechi, am ascultat bătăile Ceasului Astronomic Orloj și mai nu am participat la maraton de 20 km! Am fost norocoși - ghidurile noastre prin acest oraș-muzeu au fost spartanii Mașa și Andrei, care locuiesc acum în Praga și au reușit să o cunoască.. Acum știm și noi câte ceva despre ea, pentru care fapt le mulțumim mult. 

Bucătăria cehă este un punct ce trebuie menționat aparte.... Deși e suficient doar să priviți pozele))âCopii au fost fericiți să mănânce supa direct din cratiță și să bea suc aproape din bănci de conservă! Oare acasă asta este posibil?) 

Iar apoi a urmat drumul spre casă.

home

 

Să te întorci ai vrea iar și iar. Ai vrea pentru a împărți experiențele, pentru a arăta poze, pentru a vorbi cu emoție despre călătorie. Și nu ai vrea ... nu ai vrea pentru că turistul întotdeauna găsește un drum nou. Apropo, noi le-am și pregătit pentru voi. Pe ordinea de zi - Bulgaria și Grecia !!! Fotoraportul complet despre vacanța noastră în Europa îl puteți vedea aici:

 https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.232326343803526&type=1