Întrebările cele mai des întîlnite

Sparta este cel mai puternic oraș-stat al lumii antice, renumit pentru cetățenii săi independenți și cele mai puternici soldați care urmează un curs unic de formare.

Un simbol al conciziei, invincibilității și perseverenței. Conform regulilor spartanilor, nicăieri și în nimic nu te poți lăsa bătut, așa că noi, imitându-i pe cei mai buni, ne concentrăm asupra principalului lucru, formând un caracter persistent și capacitatea de a depăși dificultățile, unde proiectele unice „Eroul din Sparta”, „Jocurile murdare”, „Jocurile foamei” ne vin în ajutor. ”…

Organizăm jocuri – competiții, devenim parte a unor proiecte unice, învățăm să supraviețuim în condiții extreme, organizăm drumeții și picnicuri pe peluze, excursii prin obiectivele turistice ale Bulgariei, plecări dimineața și seara la mare, ne pregătim pentru evenimente și înscenări, filmăm video-uri de scurt metraj, ne distrăm cu jocurile intelectuale și strategice, organizăm antrenamente zilnice și master-classuri după-amiază, inventăm dansuri, organizăm discoteci și vizionăm filme seara în aer liber, ne plimbăm, ne întindem în hamace, jucăm football și volley, înotăm, învățăm să înotăm, râdem mult, ne distrăm, inventăm istorioare și vorbim mult cu copiii despre tot ce există în lume. Aceasta este doar o rezumare.

Tabăra este întotdeauna asigurată cu propriul medic. Există un spital modern nu departe de tabără, o ambulanță ajunge la fața locului în 15 minute și este, de asemenea, posibil să chemați un medic local.

Nu. În tabără, educatorii vorbesc fluent ambele limbi. Toate evenimentele au loc în două limbi. Și, de asemenea, tabăra noastră este o platformă excelentă pentru schimbul intercultural.

Există conexiune celulară. În plus, părinții, pentru orice eventualitate, au telefoanele educatorilor (trimise părinților în prima zi după distribuție) și organizatorilor taberei. Există, de asemenea, o zonă Wi-Fi.

Da, dacă copilul este cetățean al altei țări sau nu are pașaport biometric. Procedura se achită separat.

Este întotdeauna necesar să procedăm de la nevoile individuale ale copilului; vă recomandăm să nu uitați:

– costume strălucitoare pentru spectacole;

– fonograme, înregistrări de cântece pentru dans și numere acrobatice;

– Articole de igienă personală: pastă de dinți și periuță; săpun, prosop;

– Îmbrăcăminte și încălțăminte: costum sportiv, adidași, pulover subțire, jachetă în caz de vreme cu vânt sau ploaie; pantaloni scurți, tricouri, șosete, blugi, cămăși, lenjerie;

– Pentru a participa la concursuri competitive, este recomandabil să luați lucrurile de care să nu vă pară rău că nu le vor aduce înapoi.

– Articole pentru plajă: pălărie, protecție solară, ochelari de soare și ochelari de înot, costum de baie (de preferință două), pătură / prosop de plajă.

– Trusă personală de prim ajutor: trebuie să fie prevăzută cu tencuieli, dezinfectanți și medicamente pentru nevoile individuale. Părinții trebuie să-i avertizeze pe educatori și personalul medical cu privire la disponibilitatea medicamentelor și la dozarea lor.

Nu trebuie să luați: bijuterii, parfumerie scumpă, echipamente audio și video, dispozitive scumpe (ceasuri inteligente, smartphone-uri etc.). Dacă nu puteți fără de ele, atunci lucrurile valoroase pot fi întotdeauna depuse la educator în seif.

 1. La urcarea în autobuz, Părintele îi dă Copilului un plic cu: pașaportul, procura, certificatul medical, 2 fotografii 3×4. În cazul în care pașaportul sau procura este eliberat incorect, copilul se întoarce de la vamă la birou cu un însoțitor. Depozitul nu este rambursabil.

Dacă nu există certificatul medical, fotografii sau asigurări, se fac în Bulgaria din contul părinților.

Urcarea în autobus  se face după înregistrarea Copilului.

Documentele medicale necesare:

– certificatul medical al copilului care pleacă în tabără (formular 079y) cu o notă despre absența contactului cu pacienții infecțioși (cu 3 zile înainte) – eliberat la școală, la locul de reședință.

– informații despre vaccinări (extras 063)

– certificat de absență a carantinei pentru COVID-19 cu o zi înainte de plecare

Vă sugerăm ca copilul să treacă o debridare a cavității bucale.

Tabăra are propriul medic din Moldova.

 1. Toți copiii vor fi asigurați de compania internațională de asigurări Transelit.
 2. Dacă este necesar, Copilul poate fi transportat în Republica Moldova (copil + persoană însoțitoare) pe contul părinților, sau Părintele poate veni la Copil.
 3. Tabăra are cele mai necesare medicamente. Dar vă recomandăm să oferiți copilului o trusă personală de prim ajutor cu o listă de medicamente și regulile de utilizare a acestora. Medicamentele sunt păstrate de medicul taberei și sunt date numai copilului dvs., așa cum este prescris de părinți sau, dacă este necesar.

Pentru ca copiii să aibă multă forță și energie pentru activități, sport și divertisment, primesc mâncare sănătoasă și variată. Zilnic fructe și legume proaspete în meniu. Coolere cu apă pe parcursul întregei zile.

Cinci mese pe zi în restaurantul complexului cu o parte deschisă și închisă.

Clădirea cu două etaje a restaurantului este situată lângă clădirile rezidențiale și constă dintr-o zonă modernă de producție și două săli de mese – deschisă și închisă.

Dieta conține în mod necesar mâncăruri din carne și pește, fructe proaspete, legume, dar există și hamburgeri cu cotlete naturale, nuggetsuri de pui, cereale, sandvișuri calde, pizza, clătite și alte delicatese, atat de îndrăgite de copii.

08:00 – Mic dejun: terci, omletă, crenvuşti în aluat / altele, unt, pâine, gem, ceai.

13:00 – Prânzul: tradițional, inclusiv legumele de sezon.

16:00 – Chindii: băutură, produse de patiserie, fructe.

19:00 – Cina: chiftele cu terci de hrișcă / pește cu cartofi / pilaf / alte feluri de mancare fierbinți + legume proaspete + dulciuri + pâine, ceai

21:30 – II-cină: băutură, lapte, chefir, chifle / biscuiți, turtă dulce, waffle etc.

De asemenea, un restaurant este un loc unde se țin „formate delicioase”: grătar, „petrecere dulce” și altele.

Înainte de micul dejun, în așteptarea bălăcirii și scufundărilor în mare, un adevărat spartan pregătește SSPN (Standard Spartan Beach Set). SSPN include:

 1. Papuci sau flip-flops.

Vă sfătuim să alegeți cele a căror talpă nu depășește 2-3 cm, deoarece pe o platformă de zece centimetri puteți efectua un astfel de zbor când coborați pe plajă, lucru pe care însăși Gagarin l-ar invidia.

 1. Costum de baie.

Mai bine, 2 perechi sau lenjerie uscată (vezi Sfaturi utile despre încălțăminte)

 1. Prosop.

Încercați să nu-l aruncați în apă, deoarece va deveni „din lemn” sau se va rupe în bucăți în cateva zile.

 1. Chipiu sau o pălărie, panamă sau o bandană, dacă, într-adevăr, nu sunteți un fan al insolării și al somnului cu o temperatură de 40 ° și care suferă de greață constantă. Mai mult, fără acest atribut la mare pur și simplu nu va fi permis accesul.
 2. Cremă de bronzare.
 3. Accesorii opționale:

– Flippers;

– Mască și snorkel sau ochelari de protecție.

Dacă aveți toate acestea, atunci sunteți unul dintre cei mai fericiți spartani, deoarece priveliștile lumii subacvatice sunt cu adevărat uimitoare. Chiar și la 2 metri de țărm, puteți vedea desișuri de alge marine bizare, pești agili și crabi.

– Mijloace de transport gonflabile.

– Reviste, player, o carte și, cel mai important, distracția națională a spartanilor – „sashki” (citit – „dame”).

Nu ezitați sau evitați să mergeți la plajă, chiar dacă nu vă simțiți bine. Nu este neapărat să înotați, poți doar să dormiți la umbră sub sunetul surfului.

Dacă sunteți un iubitor de sport, apoi coborați pe plajă pe jos, iar dacă sunteți un mare fan, atunci urcați în tabără în același mod. Crede-mă, în companie bună, nici măcar nu vei observa această cale.

Spartanule! Dacă nu-ți place să cazi de pe dig, te sfătuim pur și simplu să nu vă apari acolo, deoarece veți fi aruncat, chiar dacă te vei ține de dig cu dinții.

Cel mai important lucru este să iei o pălărie, un aparat de fotografiat, bani pentru suveniruri (dacă vrei), pantofi adecvați și o lăbuță caldă a unui prieten, de preferință în complect cu prietenul însuși. Ține pasul cu ai tăi, nu mănâncă totul ce se nimerește și totul va fi bine. Citiți mai multe în secțiunile despre excursii.

 1. Pașaport biometric, valabil 7 luni de la data depunerii documentelor;
 2. Procură (declarație) de la un notar în limba statului:

– durata călătoriei – timp de trei ani;

– scopul călătoriei este turismul;

– locul – Bulgaria.

La înregistrare, verificați detaliile persoanelor însoțitoare. Pot exista schimbări pe ture. Includeți detaliile TUTUROR însoțitorilor. (va fi pe site cu 10 zile înainte de începerea turei).

 1. Certificat medical (formularul 027 / e) În cazul unei boli cronice a unui copil, este necesar să se furnizeze un certificat care să indice diagnosticul, recomandările, utilizarea medicamentelor și furnizarea acestor medicamente. Particularitățile copilului și bolile cronice, ereditare pe care le-a suferit, vă rugăm să le indicați în chestionarul suplimentar.

Pentru bolile transferate nespecificate, caracteristicile corpului și boala copilului, responsabilitatea revine părinților.

Vă recomandăm să oferiți copilului dumneavoastră o trusă personală de prim ajutor cu o explicație scrisă a modului de administrare a medicamentului; spray pentru țanțari și căpușe (tablete / fumigator).

icon-1.png

Despre noi

Sparta – tabără tematică pentru copii, cu scufundare într-o atmosferă experimentală. Aceasta înseamnă implicare, lumea aventurilor, descoperire de sine şi noi prieteni.

Termeni și condiții

Politica de confidențialitate

icon-2.png

Adresa

Republica Moldova, mun. Chişinău, sector Râşcani, str. N. Dimo, 17/4Intrare de pe strada Alecu Russo, în partea stângă a Liceului „Lucian Blaga”
icon-3.png

Date de contact

Telephone fix: +(373 22) 430-430GSM/Viber: + (373 68) 430-430Email: [email protected]Luni – Vineri : 10:00 – 18:00Sâmbătă - Duminică – zile libere

Sparta.md © 2024. All rights reserved.