Regulile impuse copiilor

Regulile impuse copiilor

 

Regulile impuse copiilor pe timpul șederii în tabăra de îmbunătățire a sănătății pentru copii “Sparta”

Adevăratele Reguli pe timpul șederii copilului în tabăra pentru copii stabilesc ordinea situării copiilor și părinților pe teritoriul “Sparta”.

  1. Motivul pentru aflarea copiilor în tabără îl constituie adevăratul Acord și voucherul.
  2. Adevăratele reguli sunt obligatorii pentru toți copiii.
  3. În timpul aflării pe teritoriul taberei copiii sunt obligați:

– să respectă regimul de zi stabilit;

– să participe la toate evenimentele de detașament și tabără;

– să respecte regulile igienei personale, să-și îngrijească hainele și papucii, să-și păstreze vestimentația personală în dulapuri;

– să-și aranjeze patul și să păstreze curățenia, să fie de serviciu în cameră sub supravegherea educatorului odată pe săptămână;

– să nu deterioreze proprietatea taberei;

– să respecte regulile de ordine publică, de stingere a incendiilor și siguranță personală;

– în cazul situațiilor de urgență (cutremur, observarea fumului, ardere, identificarea obiectelor necunoscute) informați imediat educatorul sau oricare alt membru al taberei și părăsiți clădirea în conformitate cu planul de evacuare.

Dacă copilul din cauza unei boli nu a plecat în excursia deja achitată, are dreptul să meargă în alta, fără returnare a banilor.

  1.  În timpul aflării pe teritoriul taberei copiilor le este interzis:

– să fumeze, să consume băuturi alcoolice, substanțe narcotice;

– utilizarea limbajului vulgar;

– să părăsească teritoriul taberei arbitrar (din propria inițiativă);

– să aducă chibrite, brichete, țigări, băuturi alcoolice, droguri, pirotehnie.

În cazul descoperirii obiectelor interzise, acestea din urmă vor fi confiscate.

– nu se recomandă să aduceți în tabără obiecte de preț (bijuterii, audio și video tehnică ,în afară de schimbul “Матрица”), telefon mobil scump, sume mari de bani);

– administrația taberei nu duce răspunderea pentru siguranța lucrurilor și sumelor de bani, interzise de adevăratele reguli, cu excepția obiectelor colectate de educator;

– dacă apar întrebări, copilul se poate adresa, în primul rand, personalului taberei (educatorul, asistentul medical, educatorul superior sau directorul). Toate întrebările în tabără sunt rezolvate doar cu intenții de bunăvoință și respect, având drept reper drepturile copilului.

  1. În cazul încălcării regulilor de către copil, administrația taberei ia măsurile necesare, la propria discreție, de disciplinare sau impact administrativ adecvat, în conformare cu comportamentul copilului.

În cazul situațiilor grave, copilul este expulzat din tabără.

  1. Motive, din cauza cărora copilul poate fi expulzat din tabără:

– Încălcarea gravă a măsurilor de siguranță personală, plecare arbitrară din tabără sau din clădire după stingerea luminilor, înotul în mare nesupravegheat.

– extorcare, amenințări, furt, presiune morală sau fizică gravă în adresa celorlalți copii, daune materiale aduse taberei, nerespectarea brutală a rutinei zilnice;

– consumarea băuturilor alcoolice, drogurilor, fumatul;

– detectarea la copil a contraindicațiilor medicale de a rămane în tabără.

Dacă copilul este expulzat din tabără din motivele enumerate mai sus, valoarea reziduală a voucherului este nerambursabilă.

 

icon-1.png

Despre noi

Sparta – tabără tematică pentru copii, cu scufundare într-o atmosferă experimentală. Aceasta înseamnă implicare, lumea aventurilor, descoperire de sine şi noi prieteni.

Termeni și condiții

Politica de confidențialitate

icon-2.png

Adresa

Republica Moldova, mun. Chişinău, sector Râşcani, str. N. Dimo, 17/4Intrare de pe strada Alecu Russo, în partea stângă a Liceului „Lucian Blaga”
icon-3.png

Date de contact

Telephone fix: +(373 22) 430-430GSM/Viber: + (373 68) 430-430Email: [email protected]Luni – Vineri : 10:00 – 18:00Sâmbătă - Duminică – zile libere

Sparta.md © 2024. All rights reserved.